MASTERBOATS
The RC boat company
PIKANTO FRAKTAL RMG PHOTOS CONTACT  

 LINKS
 USED BOATS
 DISCLAIMER
 
 
 
 
   

Joop de Jong BSc MBA
Annie Romein-Verschoorkade 15
3137 TR Vlaardingen
The Netherlands

Phone: +316 53353622

ABN-AMRO Bank: 43 39 78 198,
att. Masterboats, Vlaardingen.
De Loper 1
3136 CM Vlaardingen
The Netherlands

IBAN no: NL74ABNA0433978198
BIC (SWIFT code ) : ABNANL2A

VAT no: NL 127190843B01

Mail me at:
sales@masterboats.nl

 

 

 
 

Joop de Jong is van huis uit wedstrijdzeiler in diverse eenheidsklassen en kajuitzeiljachten. In die klassen werden meerdere nationale titels gehaald en goed gepresteerd in internationale evenement als wereldkampioenschappen. Om enkele klassen te noemen: Flying Junior, J22, X99, Laser 5000 en ook de Olympische 49er. Opgeleid als scheepswerktuigkundige met veel interesse voor nautische techniek en moderne kunststoffen. Begin 2006 ronde Joop een Master opleiding af waarmee de titel Master of Business Administration (MBA) is behaald. De combinatie techniek, bedrijfskunde en interesse in RC zeilen, leidde tot het opzetten van Masterboats. Master komt van de MBA titel en boats dekt de lading van de producten. Pas begin 2006 werden de eerste RC zeilmeters afgelegd, en wel met een Micro Magic. Tijdens een redelijk succesvol seizoen kreeg de besmetting met het RC zeilvirus serieuze gevolgen. Omdat de Micro Magic zijn beperkingen heeft werd gezocht naar een geschikte boot die meer kan bieden. Dat bleek de International One Meter te zijn, kortweg IOM of in Nederland ook 1 meterklasse genoemd. Er werd een Azetone aangeschaft waarmee het Masterboats avontuur daadwerkelijk van start ging. Al spoedig volgden er meer Azetones en werd met de ontwerper/bouwer een overeenkomst gesloten voor de exclusieve rechten voor Nederland.

In korte tijd heeft het bedrijf Masterboats zich ontwikkeld tot een serieuze leverancier van kwaliteitsproducten op het gebied van RCzeilen. Zo is Masterboats officieel dealer van Sailsetc zeilen en materialen, heeft het de productie van Azetone overgenomen en is nu wereldwijd leverancier. Daarnaast wordt de uiterst succesvolle en veel gevraagde Topiko (Graham Bantock) onder licentie vervaardigd. De productie is ondergebracht bij een professionele bouwer die beschikt over de beste apparatuur en materialen. Onlangs is de wereldberoemde TS-2, bekend van Craig Smith, aan het programma toegevoegd. Nu is er voor iedere IOM zeiler een boot beschikbaar. Een skiff, een al rounder met kuip en een alrounder met vlak dek. Om de zeilen te kunnen bedienen worden door Masterboats ook de producten van RMG uit Australië geleverd. Dit zijn ongeëvenaarde kwaliteitsproducten. Met dit palet biedt Masterboats de top off the bill voor de verwende RC zeiler.

Vanwege zijn enthousiasme voor de sport heeft Joop begin september 2006 de IOM klasse organisatie opgericht. Deze organisatie heeft de naam DIOMCA meegekregen. Dit staat voor Dutch International One Meter Class Association. Uit de reacties en aanmeldingen van veel zeilers blijkt het enorme potentieel voor de klasse in Nederland. Het blijkt een goede mix van wedstrijdzeilers en modelbootbouwers met wedstrijdzeil aspiraties te zijn. Zo worden eigen creaties gebouwd, tekeningen van succesvolle ontwerpen uitgewerkt tot zeilbare boten. DIOMCA heeft voor al die mensen wat te bieden.